torstai 17. joulukuuta 2015

10kk kuulumiset.

Peetu on huomenna jo 10kk! Joulu lähestyy ja pikkumies vaan kasvaa. Tosin kävimme neuvolassa kasvukontrollissa ja siellä todettiin että edelleen kasvaa hitaasti. Huolissaan ei siellä oltu vieläkään, mutta kyllä mua alkaa vähän huolettaa, kun poika on puolenvuoden aikana kasvanut vain reilun kilon. Se on mielestäni todella vähän ja väkisin alkaa pohtimaan, että mitä olen tehnyt väärin. Neuvolasta käskettiin edelleen vain antamaan öljylisää ja sitä hän saakin jo. Toivotaan nytten, että hidas painonnousu johtuisi vain pojan aktiivisuudesta.


Tässä kuussa Peetu on:

- Oppinut kävelemään pieniä matkoja
- Saanut kaksi hammasta lisää
- Alkanut ymmärtämään selkeästi sanojen merkityksiä esim. äiti, iskä, tissi ja heihei
- Ruvennut purkamaan tavaroita pois laatikoista
- Alkanut harjoittelemaan kiipeilemistä
- Ruvennut kunnolla näyttämään, että osaa loukkaantua jos ei saa tehdä mitä haluaa
- Oppinut antamaan kuolaisen pusun

Alan myös uskoa, että Peetu osaa sanoa joitain sanoja. Äitiä hokee välillä ja yksi mikä on selkein on "heihei". Kun Mikko on ollut lähtemässä kotoa niin pojan kanssa ollaan vilkutettu hänelle eteisessä. Mikko ja minä toistetaan aina silloin tuota "heihei" lausahdusta. Kolme kertaa poika on selkeästi sanonut "heieiii"! Jotenkin aika siistiä että pojan ensimmäisiin sanoihin kuuluu kaksiosainen sana, vaikkakin on aika helppo lausahdus.




Peetulla on nyt jo neljä hammasta. Kaksi alhaalla ja kaksi ylhäällä. Ehkä siksi poika on ollut hiukan kärttyisämpi nyt jonkin aikaa, jos vaikka hampaat vaivaa. Hampaitten tulo on kyllä siinä mielessä hyvä, että minun ei tarvitse niin paljoa pelätä ruokailuissa. Mitä enemmän hampaita, sitä paremmin saa pureskeltua ruuan pieneksi.




Peetu sai joululahjaksi kummeiltaan kirjan (joo avattiin lahja vähän ajoissa). Peetu rakastui oitis tähän lahjaan ja kirja on ollutkin kovassa käytössä. Kirjassa on kosketeltavia pintoja, joista Peetu tykkää erityisesti. Yksi lemppari "lelu" on kuitenkin imuri. Se on kiva kiipeilyteline ja sitä on kiva työnnellä joka paikkaan. Jos imurin laittaa päälle, niin silloin Peetu kiitää äidin syliin turvaan. Ei hän kuitenkaan itke, mutta selkeästi imurin kova ääni jännittää hieman. Silti jos minä imuroin, niin poika konttaa perässä, pitäen hyvää turvaväliä.


Peetu on kyllä ihana pieni persoona! Ihmeellistä ajatella miten niin pienestä, on kasvanut jo jotain noin suurta ja rakasta <3 

9kk kuulumiset löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti