keskiviikko 12. marraskuuta 2014

neuvola kuulumisia.

Tänään olin neuvolassa ja sielä odottikin neljä ihmistä. Lääkäri, gandi, terveydenhoitaja ja terveydenhoitajaopiskelia. Joskus muistan vannoneeni ettei minuun pääse opiskeliat käsiksi, mutta toisin kävi kun he olivat niin ystävällisiä ja naisia. Anteeksi sukupuoli syrjintä, mutta en välittäisi vieraan miehen tekevän minulle minkäänlaista sisä tutkimusta.

Raskausviikko: 26+3
Verenpaine: 112/69
Paino: 72.5kg
Kohdunpohjankorkeus: 25
Vauvan syke: 145

Lääkäri kertoi myös että vauva on pää alaspäin jo. Kyllähän sillä on vielä aikaa pyöriä kärrynpyörää kohdussa, mutta on se silti kiva että on jo oikeinpäin. Vauvalla tuntui olevan muutenkin kaikki hyvin ja kasvaa mukavasti. Vaikka painoa on tullut yli 10kg niin eivät he sitä tuominneet niinkuin pelkäsin. Lähtöpainoni oli siis 61.8kg. Itse tuosta painosta taidan eniten stressata ja silti syödä mässytän jos jonkinlaisia herkkuja. Suklaa on syntini enkä siitä haluaisi millään luopua.

Lääkäri kertoi että kokemani järkyttävät lonkka kivut on liitoskipuja. 3g paracetamolia saa päivässä niihin syödä ja toivoa että ei tarvitse jäädä sairaslomalle. Supistuksia ei ole ollut yhtään vaikka en edes tiedä miltä ne tuntuvat. Lääkäri sanoi että kyllä sen sitten tietää kun supistaa, joten luotan siihen. Vatsa kipuja on ollut mutta en ole kokenut niitä vielä pahoina ja en usko niiden olleen supistuksia.

Kaikinpuolin oli mukava käydä neuvolassa kuulemassa että kaikki onn hyvin. Mikko oli myös mukanani ja se hiukan helpottaa oloani aina, enkä jännitä niin paljoa. On mulla paras mies!

2 kommenttia:

  1. Täällä kans kärsitään liitoskivuista :/ välillä vihlaisee oikein kunnolla, tänään rv 27+2, ei oo enää pitkä että saadaan vauvat syliin ! :)

    VastaaPoista
  2. Juu tänään ei meinannut päästä edes sängystä ylös:/ toivotaan että kivut helpottaisivat molemmilla :) ja jep kyllä se on varmasti kaiken kivun arvosta sittenkun se oma vauva tulee syliin:)

    VastaaPoista